my Twin my Sister

my twin my sister


KASIH  INFINITI

shikin & kak shasha

(Kerna kau bersamaku selalu……)
Senyumannya ceria
Namanya kak Shasha
Merdunya suara
bukan kerana nada
sungguh, kita berjauhan
namun hatiku
tetap denganmu

----- chorus--------
My twin….
My sister…
Together , forever….
Bersama…
Kita bersama..
Bersama selama-lamanya di syurga

--------- rap ---------
Seorang shikin seorang lagi shasha
Aku anak Disember
Dia lahir bulan dua
Sangat penyayang
Bagai seorang ibu
Kan kusemadi
Cinta dihatiku

Kerna cinta bagiku
Ertinya di jiwa
Bukan hanya jasad
Yg lekat bersama
Demi kebahagiaan si dia
Demi citanya
Aku merela….

----------chorus--------
Jaulah ini penuh suka dan duka
Lakaran kekal
Di dlm album kita
(kerna kau bersamaku,selalu)
Teruskan hidupmu wahai kekasihku
Aku disini teruskan membantu
(kerna kau bersamaku,selalu)
Moga kau mencapai apa yg kau impikan
Dengan segala berkatnya dari Tuhan
Moga kau raih kasihnya tiap insan
Namamu bertakhta
Dalam doa dan tangisan
Mereka bertanya saudara itu apa
Rela  berkorban itu ertinya apa
Kerna cinta jihad kita fi sabilillah
Pimpinlah tanganku
Menuju redha-Nya….


video

Modern economics vs. Sacred Principles


Modern economics vs. Sacred Principles
Ust. Zaharuddin Rahman
written by : shikin & kak shasha

Bismillahirrahmanirrahim….

Panduan umum daripada Rasulullah mengenai perniagaan

       1)    "barangsiapa yg menghidupkan tanah yg tandus, maka tanah itu akan menjadi miliknya hinggalah dia tidak lagi menggunakannya. Barangsiapa yg meletakkan sempadan atas sebidang tanah dan menanam,tanah itu miliknya sehinggalah dia tidak lagi menanam.." 
 (Hadis riwayat Tarmizi)

--peringatan: kita x boleh pandang sesuatu hadith itu secara literal kecuali setelah diluluskan oleh  pakar hadis..
--hadis ni membawa maksud kita perlulah berbakti kepada tanah..dibenarkan membuka tanah dan mendapatkan hasil daripadanya tetapi mestilah mengikut asas undang2 islam..

      2)  “barangsiapa yg menjual rumah, kemudian hasil keuntungan itu tidak digunakan utk membeli sesuatu yg lebih baik maka jual beli itu tidak mendapat keberkatan”

-- Rasulullah saw sentiasa menggalakkan kita utk melakukan sesuatu yg lebih baik dari semalam.sebagai contoh,apabila kita menjual rumah,kita hendaklah menggantikannya dgn sesuatu yg lebih baik bukan jual rumah semata—mata utk beli kerata baru yg lebih mahal.hal ini kerana harga kereta akan jatuh saban tahun manakala harga rumah akan meningkat saban tahun.so, jgn lakukan sesuatu yg hanya akan merugikan kita..

Mengenai riba’   

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَذَرُواْ مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِين
فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُوسُ أَمْوَالِكُمْ لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُون

سوره البقرة:2 , آيت:278-279
O ye who believe! Fear Allah and give up what remains of interest, if you are truly believers. But if you do it not, then beware of war from Allah and His Messenger; and if you repent, then you shall have your principal; thus you shall not wrong nor shall you be wronged.



Kenapa wajib jauhi riba’?

--sebab riba punca rezeki jadi haram
--rezeki haram=doa x diterima = solat x khusyuk=ibadah x diterima=mcm mana nak dpt kebahagiaan hidup??
--Allah berfirman. 
“ maka sesiapa yg x taat perintah-ku dan tidak menjauhi riba’ maka dengan itu kamu telah mengisytiharkan perang terhadap-Ku dan dan rasul-Ku”.  
(Al-Baqarah:278)

Apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang?

Tapi apa yg berlaku pada hari ini, majority bank di Negara kita banyak yg terlibat dengan riba’..atau dipanggil ‘interest’…antaranya system kad kredit dan pinjamaan beli rumah. Hampir semua terlibat dgn riba’. Ini adalah reality. Jadi utk mengubah reality ni,kita SEPATUTNYA berada diatas dalam dunia perniagaan. Jadi menyumbanglah dalam membangun ummah dgn cara:

1)sokong penggunaan matawang islam seperti dinar
2)sokong prinsip islam dalam aspek perniagaan dengan menyokong system perbankan dan kewangan islam

See?? Semuanya perlukan SOKONGan kita..tapi perkara yg paling penting dlm mewujudkan system islam yg sempurna, kita sendiri perlulah memahami apa itu system kewangan islam yg sebenar..sokong dalam erti kata lain juga bukanlah bermaksud bermati-matian menyokong..perlu guna ‘kaedah fikriah’ yg membenarkan kita bertindak mengikut keadaan..

Apa yang sedang berlaku di luar Negara ?

Ambil German sbg contoh,ada 2 billion umat islam di sana..ketika permintaan mewujudkan system kewangan islam ,pemimpin German bersetuju mewujudkannya ANDAI ada sokongan dari rakyat..tapi malangnya tiada yg menyokong…apa yg berlaku? 
Wallahua’lam..

Kesimpulan

“please learn how can you get away from riba’ transaction,be a better muslim à mu’min à muttaqin àmuhsin”

The building blocks


The building blocks
 Sheikh Alaa ElSayed

written by : shikin & kak shasha

Bismillahirrahmanirrahim..

knowledge without action  cannot be
action without knowledge is insane

Dalam usaha membina ummah komponen kedua terpenting selepas pembinaan individu adalah pembinaan keluarga.. .dan untuk itu,kita perlu kembali semula kepada konsep asas iaitu ILMU dan AMAL…buktinya, perkataan pertama ketika bermulanya islam adalah 'iqra' yg bermaksud bacalah..
Kemudian dari ilmu yg diperoleh,maka beramallah dengannya..WALK THE TALK...dalam surah  Az-Zumar ayat 9 Allah berfirman,
 



Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? 
Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna.

Antara perkara-perkara yang perlu dilakukan dalam pembinaan keluarga:

1) Pilih pasangan yang betul
      Berkahwin bererti menyempurnakan separuh dr agamamu..maka pemilihan pasangan yang betul adalah     penting dalam memastikan hala tuju keluarga yg bakal terbina berlandaskan syariah islam.

Kriteria dalam memilih calon suami:
      1)kuat(strong)-dari segi kewangan,fizikal, intelektual
      2)benar(trustworthy)
      3)latarbelakang(background)
      4)akhlak(moral)

Criteria memilih calon isteri:
      1)kecantikan
      2)harta
      3)latarbelakang
      4)Agama

Note:Pilihlah isterimu kerana agamanya maka selesailah kedua tgnmu(taribat yada)…
           taribat yada disini membawa dua maksud iatu:
               1) Positif-andai ada agamanya maka urusanmu akan mudah dalam membina keluarga
               2) negatif – andai tiada agama maka rugilah kamu

2) Didikan keatas anak-anak dgn cara yg betul. 
Anak-anak merupakan bukti kejayaan dalam pembinaan sebuah keluarga…salah didikan maka rosaklah mereka..antara soalan yg perlu ditanya pada diri sendiri dalam memastikan pembangunan sahsiah anak2 adalah…

1.Legasi apakah yg bakal aku tinggalkan setelah aku pergi meninggalkan  dunia ini selamanya?
2. apakah yang anak-anakku sedang lakukan saat ini?
3.muzik apa yang dia selalu dengar..?
4. benda apa yang dia selalu tonton?
5.lagu apa yg sentiasa meniti di bibirnya?
6. bagaimana cara aku bertutur  dengannya?
7.sudah cukupkah persediaan yg aku lakukan utk menjadikan mereka mampu berdikari?
8.Am I building a nation maker or a nation braker??????

*Hati yang terluka kerana kata-kata adalah lebih menyakitkan berbanding kecederaan fizikal.
*They say” my dad is my hero but my hero says that I’m a loser and everything that my hero says is     true!!.so yeah, I admit it that I’m totally a loser..”
*Kisah anak gajah yg terikat pada seutas rantai sejak kecil…kerana terlalu penat berusaha melepaskan 
  diri tetapi gagal,akhirnya dia mengaku kalah dan berhenti berusaha.walaupun saat dia dah cukup besar
  dan kuat…MENTALLY BLOCK!!
*kuncinya -- > beri mereka harapan, Tanya pendapat mereka, beri sokongan ,beri penyelesaian masalah
  bukan penambah masalah, jangan pernah berputus asa terhadap mereka kerana setiap anak itu
  istimewa..
*Kisah ketegasan suffiyah dalam mendidik Zubair bin Awwam R.A—zubair ditinggalkan didalam sebuah
   bilik yg gelap keseorangan selama beberapa ketika..apabila ditanya kenapa, Sufiyyah menjawab itu
   adalah untuk mendidik Zubair menjadi seorang pemuda yang kuat dan berani..
*ketegasan itu perlu tetapi bukan dgn tujuan menyakiti sepeti yg diajarkan dalam islam mengenai
   kewajipan solat…ajarkan anakmu solat ketika umurnya 7 thn dan pukullah jika mereka tidak mahu
   solat ketika umurnya 10 thn..


REMEMBER WHO YOU ARE…YOU ARE THE NATION MAKER NOT THE NATION BRAKER…..
                      

my twin my sister


Ukhuwah fillah  J

assalamualaikum wbt. 
post kali ni nk menceritakan psl my twin my sister ketika jaulah ohsem twins of faith hari tu. sudah genap sebulan lebih, tp kenangan bersama akhawat2 ohsem masih utuh dan segar di ingatan. 
betapa eratnya ukhuwah antara kami, betapa mantapnya ukhuwah antara kami.
yakni tips menguatkan ukhuwah : makan sama2, tidur sama2, jaulah sama2.
alhamdulillah. syukur kepadamu ya Allah, kerana hidup ini sentiasa dikelilingi akhawat2 yg ohsem. 
susah senang kami bersama. jemaah sama2, mathurat sama2 kat hujung port kat picc, berlari sama2 nk booking tempat time workshop,cri makanan sama2, sediakan breakfast sama2, lapar sama2, even sakit perut sama2 (walaupun nisa terkecuali :P) ke mana2 kami tetap bersama-sama 18 orang. kenangan itu sukar dilupakan. it is a chance of a lifetimetiba-tiba nisa sgt merinduinya. korang rindu tak?



Alhamdulillah…..
Ukhuwah kita tertaut demi cinta illahi,
Kerana Dia kita bertemu,
Kerana Dia kita berpisah,
Dirimu selalu berada dlm doaku,
Merentas keimanan dalam Twins of Faith dalam satu jaulah ohsem,
Yang pasti ukhuwah kami pasti tetap utuh demi redhaNya,
Sama-sama menuju jannahMu :)
Sama-sama kita berpimpin tangan ke sana.
InsyaAllah...







ukhuwah itu bukanlah terletak pada indahnya pertemuan, tetapi ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya.
 -imam al ghazali-


My ohsem twin J

Our ukhwah is one of the greatest blessings in my life.
I’m so glad that we can open our hearts - share our hopes and dreams , our sad and happy times together.
Be a muslimah doctor and at the same time still seeking for DnT for the sake of our deen. for the sake of Allah. Seeking His eternal love and His Jannah together.
It is the happiest moment when I’ve found the person that will help me improve my deen, and seeking mardhatillah together, insyaAllah.
Having a friend, buddy, ukhti and akhawat like you in my life is the most wonderful thing that could have happened to me. 
And knowing that this ukhuwah we share will just keep growing stronger makes me very happy.

I love you lillahi ta’ala dear ukhti. Semoga Allah memberikan  yang terbaik untukmu di dunia dan di akhirat. InsyaAllah.
Bittaufiq wannajah fil imtihan. May Allah assist you sis. Ameen.
Bersama kesabaran ada kemenangan, bersama kesusahan ada jalan keluar, bersama kesulitan ada kemudahan. InsyaAllah. 


here we go, this is my ohsem twin :)
  •  Khairunisya bt Kamaruddin
  • 23 years old
  • 29 Dec 1989
  • Sepang, Selangor
  •  Felda Sendayan, Negeri Sembilan





SPECIALLY DEDICATED TO ALL SISTERS HJ 



Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara

Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah contohilah Rasullulah
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua



My Twin, My Sister


My Twin, My Sister 


PICC, 24 Disember 2011- Bismillahirrahmanirrahim, di sini saya, Noor Hazirah binti Noor Azhari ingin melaporkan tentang suatu kisah comel mengenai seorang  GADIS MISTERI yang telah saya temui di sini.

Bibit-bibit pertemuan kami di dalam keretapi ETS Ipoh-KL Sentral semalam, menimbulkan keinginan hati untuk lebih mengenali dirinya. Teringat satu kata-kata yang menyebut, “Kita tidak akan kenal akan perihal seseorang melainkan kita telah melakukan 3 perkara bersamanya iaitu”: 
                1) Makan bersama
                2)  Tidur bersama
                3) Travel bersama

Dan sebetulnya, diri ini terasa sangat super-duper excited untuk mengenali dirinya- (opps, mana keformalan wartawan ini..? hmm..xpelah ;P)  

Semalam, kami telah berborak-borak sakan di antara satu sama lain.. Masing-masing memperkenalkan diri masing-masing dengan GUMBIRAnya sampai tidak tahu mahu berkata apa lagi.. Yang penting, GADIS MISTERI ini berasal dari Melaka, manakala saya pula dari Pahang. Dan perbezaan ini mendatangkan idea di kepala saya untuk menyanyikan lagu…JOGET PAHANG..huhu.. Anda tahu lagu itu? Meh saya nyanyi sikit.. 

" Dari Melaka ke negeri Pahang,
Singgah di Johor beli barangan,
Kami mengucap Selamat lah Datang,
Apa yang kurang, dikeji jangan.
Hei! Melenggang hai melenggang dengan tari lenggang,
Kalau baik hati nanti orang pun sayang..
Ewah! "
  
Subhanallah, tidak saya sangka yang dia juga seorang yang sporting! Dia tidak kisah untuk sama-sama menyanyikan lagu tersebut bersama saya, sehingga bergema satu train ETS tersebut..hehe. (‘psst.. senyap sikit,’ tegur jiran kami, Nisa dan Munirah)

Dan apa yang saya dapat simpulkan dari titik pertemuan kami pada hari semalam adalah mengenai peribadinya yang sangat menghormati kawan dan tidak pernah merendah-rendahkan orang. Subhanallah, sungguh saya tertarik dengan peribadinya yang ini. Sesi perkenalan tersebut sangat memberi erti yang mendalam buat diri saya untuk lebih mengenali dirinya lagi.. :D (Mata bersinar-sinar)

Hari ini kami duduk sebelah-menyebelah dalam dewan yang serba indah ini. Perasaan semangat tahap super saiya yang berkobar-kobar dapat saya lihat dari kaca mata originalnya.. Teringat kata-katanya dalam train sebelum ni, “Akak teringin nak berubah, akak suka tengok kawan-kawan akak yang pakai tudung labuh macam Kak Sol, Kak Dayah.. tapi kena slow-slow la..” Saya bersetuju dengan kata-katanya, Betul! Perubahan yang terlalu drastik, ibarat membuka halaman buku yang seterusnya, kadang-kadang tidak bertahan lama. Perubahan yang ‘slow-slow’ tapi istiqomah itu lebih baik!  (Tapi, semua itu bergantung kepada kekuatan seseorang itu juga).  Saya yakin dia akan menjadi wanita yang solehah! InsyaAllah..

Buktinya, saya dapat lihat sendiri. Ketika mana waktu solat telah masuk, dia tidak kisah pun untuk merungkaikan lilitan tudungnya untuk mengambil wudhuk.. (Eh, lupa nak bagitahu! Dia sangat cantik dan bergaya tau! Hehe) Kalau nak dibandingkan dengan saya sendiri, mungkin saya rasa malas nak buka. Sebab itulah saya pakai tudung yang biasa saya pakai ni.

Dan kat sini, saya dengan rasa malu-malu kucing nak cerita satu kejadian ni.. Pada waktu solat hari ini juga, saya telah terlambat!! Asbabnya ialah saya pergi ke tandas dahulu sebelum mengambil wudhuk, dan dalam tandas tersebut, mata saya terbeliak kerana panjangnya barisan dalam tandas tersebut.. (macam hiperbola pun ada) heh.. jadi bila ambil wudhuk  lambat, solat pun lambat. Dalam hati ketika itu berkata,” mesti dia dah pergi dewan ni, dah lambat sangat ni, takkan dia nak tunggu pulak.”

Dan anda nak tahu apa terjadi selepas itu??

Kita sambung esok!!

Eh, xdelah! Jom sambung. 

Setelah saya keluar dari muka pintu surau di situ, alangkah terkezut dan terkesimanya saya apabila mendapati yang dia setia menanti saya di luar surau. Subhanallah, betul2 buat mata berair.. ;)
Dan apa yang membuatkan saya jatuh hati adalah saya lihat Al-Quran di tangannya ketika dia duduk menanti saya siap solat. Allahuakbar! Pasti orangnya sangat menjaga masa, sehinggakan masanya terisi dengan bacaan Al-Quran. Teruskan ye kak!

Huuu…sebenarnya banyak lagi kisah menarik yang ingin saya kongsikan bersama kalian. Tapi sekiranya anda sudah tidak larat nak baca kat sini, apa kata saya mengesyorkan kepada anda untuk berkenalan dengannya sendiri. 

Mahu?

Dia adalah…
..Hani Raihan binti Abdul Malik..

Si dia yang comel lotey ni dipanggil Kak Hani oleh saya.. hehe. Ayat macam apa je.. :)

Baiklah, setakat di sini sahaja laporan berita sensasi pada kali ini. Moga kita bertemu lagi pada edisi yang akan datang.

Salam Ukhwah!

Mohon Maaf atas segala penulisan yang tersalah mahupun terguris hati especially pada My Twin, Kak Hani. Saya doakan Kak Hani memperoleh kejayaan di dunia dan akhirat serta sentiasa berada dalam rahmat dan kasih sayangNya. InsyaAllah.. I love you sis! Uhibbuki fillahi ta’ala..

Ma’as salamah, wailalliqo’!! 



THE BALANCED NATION
By: Sheikh Tawfique Chowdury

Sheikh Tawfique Chowdury began by emphasizing the importance of seeking and having knowledge in life by revising the story of our Prophet Yusuf a.s.

THE IMPORTANCE OF KNOWLEDGE

When he was a child, Yusuf a.s was thrown into a well by his own brothers. He was rescued by a passing caravan, which then sold him into slavery in Egypt to a rich man referred to as ‘Aziz. Yusuf a.s was described as a very attractive man that Zulaikha trapped and attempted to seduce him, causing him to spend his life in prison. After being imprisoned for a few years, Allah had granted him the ability to interpret dreams, a power in which he became popular amongst the prisoners. With this gifted KNOWLEDGE, only then Yusuf a.s was brought to the king and at Yusuf’s a.s request he was given Egypt’s warehouses to look after.

SubhanAllah! Amazing..isn’t it?? Can’t you see where the power of knowledge had brought Yusuf a.s to??

We seek knowledge because it is an obligation.

We need knowledge to be close to Allah.

We educate ourselves so that we can help His Deen.

ALLAH’S PROMISE

"…Verily, Allah will help those who help His (Cause). Truly, Allah is All-Strong, All-Mighty. Those (Muslim rulers) who, if We give them power in the land, (they) order the establishment of the Salaah, to pay the Zakaah, and they enjoin all good, and forbid all evil. And with Allah rests the end of (all) matters (of creatures)." (22:40-41)

Sheikh Tawfique had also brought us to see and asked us to look into history. Look what Allah had done to help this Deen.

1)    The Qarmatian Republic
-          Extreme Syiah
-          Led by Abu Sai’id al-Hasan al-Janaby that took over the city of Hajr, Bahrain’s capital city at that time, and al-Hasa which he made the capital of his republic.
-          Burned body, killed old and young people, raped ladies, destroyed Mecca
-          8 years no Hajj
-          Ambushed the pilgrim caravan returning from Mecca and massacred 20,000 pilgrims
-          Desecrated the well of Zamzam with corpses of Hajj pilgrims
-          Took the Hajarul Aswad from Mecca to Bahrain


2)    The Crusaders
-          Entered Baitulmaqdis
-          Killed 60 000 people



3)    Fall of Baghdad
-          Evil of the Minister
-          Drown Muslims in the river
-          Opened up gates and let the Mongols in
-          2 millions were killed in 40 days
SPREAD THE KNOWLEDGE

I swear by (the angels) who stand in ranks. By those who drive away devil (to protect our revelation). And those who recite Our revelations.” [al-Saffat, 37;1-4]

“Demi (rombongan malaikat) yang berbaris bersaf-saf. Demi (rombongan) yang mencegah dengan bersungguh-sungguh. Demi (rombongan) yang membacakan peringatan.” 
[al-Saffat, 37;1-4]

He quoted a hadith reported by Mua’wiyyah bin Qurrah that Prophet s.a.w said,

There will not cease to be a taai’fah from my Ummah (who are) helped (mansooreen) and they will not be harmed by those who desert them until the establishment of the hour (Ibn Maajah)

Generally, this hadith tells us that there will always be a group of people that will be helped by Allah. Nothing to fear as Allah help is near, as simple as raising hands to the heaven.
So brothers and sisters, let us walk the talk! =D

Rise of the nation that later leads to the Best of the nation indeed depend on Us as WE ARE PART OF THE BALANCED NATION!!



Written by: CamAlia



MY SISTER MY TWIN


*latest update utk twins of faith :)

kak shams-aslah (You're  the best of nation)
kak shasha-ashikin (The building blocks & neighbourly love)
hazirah-kak hani (nation builders/ nation breakers & manners of differing in muslim community)
kak wani-ina (cultural islam / islamic culture)
elis-aina (He who has Allah & I'm Muslim n I'm proud)
kak nisya-nisa (our youth, keys to an exemplary community & edu is for life not for living)
kak azie-neera (ask the people of knowledge & healthy living for healthy environment)
kak tirah-fatin (mothers to sisters todays & standard bearer of Islam)
kak cam-alia ( Allah in the hearts, world in the hands & the balanced nation)

Attention: each pair already given the tasks for our "Wartawan Muda" session. So in the brackets are the topics you have to write about. maybe later we'll need to share with the other Hadiqatul Jannah's sisters. Jazakumullah Khairan.

“Erk..Aku dengan Kak Cam? Boleh ke?”

“Ngam ke?”

“Tak janggal ke nanti?”

Walaweyh..banyaknya tanda soal but seriously those are the things yang terlintas kat kepala. Pernah gak fikir nak mintak nisa tukar *hoho..jahat giler tapi rasa excited tahap supergiga takleh blah buat hamba lupa.

Neway, perancangan Allah tu hebat lagi sweet kan? Dan takkan ada sesiapa pun antara kita yang mampu menyangkal ke'osem'an Allah itu.

So, here we go........!!:D

Nama   :  Sharifah Kamaliah al-Yahya bt Syed Mohd

D.O.B  : 27 Jun 1991

Asal      : Kelantan tapi sekarang menetap kat Bangi

Banyak cerita, pengalaman pahit+manis+masam+tawar yang dikongsikan sepanjang kami bertemu bahu ke bahu dalam train.

Twin saya memang sweet, tak lokek dan tak malu untuk share each moment dalam hidup dia yang dirasakan bermanfaat untuk saya yang baru nak mula merangkak, jauh lagi nak bertatih dalam dunia remaja yang penuh ranjau dan duri ini*cewaahhh!!

Dan sebenarnya ukhuwah yang terjalin bukanlah sekadar,

"Hi, saya Cam."

"Saya Alia."

Tapi ukhuwah ini persis tali yang takkan pernah putus andai benar-benar terbina di atas jalanNya. Laksana wireless connection yang ada di mana-mana dan bila-bila masa je boleh connect. Jangan disconnect pliz, nanti rindu..awww!!;)

p/s: Secebis coretan buat my sister my twin..

Sewaktu berbicara tentang makna nama yang diberi..

Katanya, dia masih mencari makna sebenar Kamaliah (kesempurnaan) al-Yahya (yang menghidupkan).

Kak Cam sayang..*ehem ehem..orang lain jangan jeles ye:p Wallahi saya kagum dengan makna nama akak.

Kesempurnaan yang menghidupkan.

Yang menghidupkan suasana baru dalam life saya.

Yang menghidupkan hati saya dengan senyuman dan cerita-cerita akak.

Yang menghidupkan ukhuwah sesama kita, yang terikat atas titian redhaNya, inshaAllah :)

301220111528~CamAlia~