MY SISTER MY TWIN


*latest update utk twins of faith :)

kak shams-aslah (You're  the best of nation)
kak shasha-ashikin (The building blocks & neighbourly love)
hazirah-kak hani (nation builders/ nation breakers & manners of differing in muslim community)
kak wani-ina (cultural islam / islamic culture)
elis-aina (He who has Allah & I'm Muslim n I'm proud)
kak nisya-nisa (our youth, keys to an exemplary community & edu is for life not for living)
kak azie-neera (ask the people of knowledge & healthy living for healthy environment)
kak tirah-fatin (mothers to sisters todays & standard bearer of Islam)
kak cam-alia ( Allah in the hearts, world in the hands & the balanced nation)

Attention: each pair already given the tasks for our "Wartawan Muda" session. So in the brackets are the topics you have to write about. maybe later we'll need to share with the other Hadiqatul Jannah's sisters. Jazakumullah Khairan.

“Erk..Aku dengan Kak Cam? Boleh ke?”

“Ngam ke?”

“Tak janggal ke nanti?”

Walaweyh..banyaknya tanda soal but seriously those are the things yang terlintas kat kepala. Pernah gak fikir nak mintak nisa tukar *hoho..jahat giler tapi rasa excited tahap supergiga takleh blah buat hamba lupa.

Neway, perancangan Allah tu hebat lagi sweet kan? Dan takkan ada sesiapa pun antara kita yang mampu menyangkal ke'osem'an Allah itu.

So, here we go........!!:D

Nama   :  Sharifah Kamaliah al-Yahya bt Syed Mohd

D.O.B  : 27 Jun 1991

Asal      : Kelantan tapi sekarang menetap kat Bangi

Banyak cerita, pengalaman pahit+manis+masam+tawar yang dikongsikan sepanjang kami bertemu bahu ke bahu dalam train.

Twin saya memang sweet, tak lokek dan tak malu untuk share each moment dalam hidup dia yang dirasakan bermanfaat untuk saya yang baru nak mula merangkak, jauh lagi nak bertatih dalam dunia remaja yang penuh ranjau dan duri ini*cewaahhh!!

Dan sebenarnya ukhuwah yang terjalin bukanlah sekadar,

"Hi, saya Cam."

"Saya Alia."

Tapi ukhuwah ini persis tali yang takkan pernah putus andai benar-benar terbina di atas jalanNya. Laksana wireless connection yang ada di mana-mana dan bila-bila masa je boleh connect. Jangan disconnect pliz, nanti rindu..awww!!;)

p/s: Secebis coretan buat my sister my twin..

Sewaktu berbicara tentang makna nama yang diberi..

Katanya, dia masih mencari makna sebenar Kamaliah (kesempurnaan) al-Yahya (yang menghidupkan).

Kak Cam sayang..*ehem ehem..orang lain jangan jeles ye:p Wallahi saya kagum dengan makna nama akak.

Kesempurnaan yang menghidupkan.

Yang menghidupkan suasana baru dalam life saya.

Yang menghidupkan hati saya dengan senyuman dan cerita-cerita akak.

Yang menghidupkan ukhuwah sesama kita, yang terikat atas titian redhaNya, inshaAllah :)

301220111528~CamAlia~

  1. gravatar

    # by irhamaila - 29 January 2012 at 00:15

    hik3..org guna emel lain utk blog HJ..lupa.

  2. gravatar

    # by musafirasing - 29 January 2012 at 01:07

    hihihi..comelnya gambar..ala2 artis terkenal yang tidak mahu dikenali..
    hehe..takpe, walaupun kabur2, anda berdua tetap jelita di hati beta.kiki

  3. gravatar

    # by musafirasing - 29 January 2012 at 02:15

    cik irhamaila, nama saya musafir asing. err, awak kagum dengan nama saya tak? hehuhe..

  4. gravatar

    # by nisanadhira - 29 January 2012 at 02:28

    patot la lia.
    cik musafir asing mcm nk publisiti murahan kt sini plak ye. :P
    ape2pon, sy syg awk sume la :)